Werkwijze

Onze werkwijze als letselschadespecialist

Op deze pagina ontdek je onze werkwijze en beantwoorden we veelgestelde vragen. Zo vertellen we meer over letselschade advocaat kosten en leggen we het verschil uit tussen wat een letselschadeadvocaat en een letselschadebureau voor je kan doen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Letsel kun je oplopen door pech, maar ook door de schuld van een ander. In de laatste situatie kom je mogelijk voor letselschade vergoeding in aanmerking. We maken onderscheid tussen materiële schade en immateriële schade. Meer uitleg hierover vind je op de pagina over letselschade {LINK Rechtsgebieden/Letselschade}.

Een advocaat bij letselschadezaken helpt je op verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt van de aansprakelijke partij.

We kunnen je bijstaan met een of meerdere van deze diensten:

  • Juridisch advies: We helpen je begrijpen wat je rechten zijn en welke mogelijkheden je hebt in jouw situatie.
  • Bewijs verzamelen: We helpen je met het verzamelen en ordenen van voldoende en juist bewijsmateriaal om je zaak te ondersteunen. Denk aan medische rapporten, getuigenverklaringen, foto’s, video’s, facturen, nota’s en correspondentie over de zaak of met de betrokken partijen.
  • Onderhandelingen voeren: We voeren namens jou onderhandelingen met de tegenpartij of diens verzekeraar om een eerlijke schadevergoeding te bereiken.
  • Juridische stappen ondernemen: Als dat nodig is, starten we een gerechtelijke procedure om jouw rechten te verdedigen en een eerlijke vergoeding te realiseren.

Wat is het verschil tussen een letselschadebureau en een letselschade advocaat?

Zoek je juridische hulp bij letselschade, dan is het belangrijk om te weten dat er een verschil bestaat tussen een letselschadebureau en een letselschade advocaat.

Een letselschadebureau werkt met juristen die juridische hulp bieden zoals advies geven, bewijs verzamelen en onderhandelen met verzekeraars. Een deskundige letselschade specialist aangesloten bij een bureau is wel een jurist, maar vaak geen letselschade advocaat. Deze persoon is daarmee niet bevoegd om naar de rechter kan stappen als dat nodig is voor jouw zaak.

Ook de mensen die je helpen vanuit je verzekering voor rechtsbijstand zijn wel letselschade specialisten, maar meestal geen advocaten.

Een letselschade advocaat kan daarom een completere ondersteuning bieden bij complexere zaken.

Hoe zit het met de letselschade advocaat kosten?

Een letsel advocaat inhuren hoeft niet duur te zijn. Meestal worden de kosten van rechtsbijstand gedekt door de tegenpartij als deze de aansprakelijkheid erkent. Dat is vastgelegd in de wet. Het is wel zo dat de kosten van de advocaat in verhouding moeten zijn met de zaak en de geleden schade.

Erkent de aansprakelijke partij jouw letselschade niet, dan kunnen we je helpen om een zaak met bewijs op te bouwen en alsnog de tegenpartij aansprakelijk te stellen. In dat geval maken we duidelijke afspraken over de werkzaamheden en de kosten.

‘No cure, no pay’ is een van de mogelijkheden voor de dienstverlening zonder kosten. In dat geval sta je een percentage van de schadevergoeding af als beloning voor de geleverde diensten. Daarmee loop je geen enkel financieel risico. Als alternatief kunnen we ook een vast bedrag afspreken die de redelijke kosten voor rechtsbijstand dekken.

Meer weten? Neem direct contact {LINK Contact} op met je vragen over de advocaatkosten bij letselschade.

Wat is de beste letselschade advocaat voor jou?

De beste letselschade advocaat voor jou is iemand in wie je vertrouwen hebt om voor jouw belang te strijden. Elke zaak is anders en elk slachtoffer heeft een persoonlijk doel. Dat kan zijn om de maximale schadevergoeding te bereiken of een eerlijke deal te sluiten voor beide partijen. In de meeste gevallen kunnen we beide voor je realiseren. We zijn open over je risico en kansen en we geven duidelijke uitleg en eerlijk advies.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een gestructureerde en klantgerichte aanpak om je zaak zo goed mogelijk te behandelen.

  1. We nemen eerst graag telefonisch contact op om jouw situatie goed te begrijpen en je passend advies te kunnen geven.
  2. Vervolgens maken we een persoonlijke afspraak. Tijdens deze ontmoeting bespreken we de details en tekenen een overeenkomst van de afgesproken diensten.
  3. Tijdens de onderzoeksfase, voeren we grondige research uit, waarbij eventueel een medisch adviseur raadplegen. We nemen alle stukken minutieus door, omdat we weten dat details vaak de doorslag betekenen in een zaak.
  4. Is de aansprakelijkheid erkend door de tegenpartij, dan onderhandelen we voor je over een passende vergoeding. Indien we geen akkoord krijgen of we kunnen bewijzen dat de aangeboden vergoeding niet in verhouding staat tot het letsel, dan starten we een gerechtelijke procedure. Wordt de aansprakelijkheid door de tegenpartij van begin af aan niet erkend, dan bouwen we de zaak op om direct over te gaan tot procederen.

YYO is aangesloten bij de Nederlandse orde van advocaten. We kunnen met trots vermelden dat we tot nu toe alle procedures in letselschade zaken hebben gewonnen of zijn we uiteindelijk alsnog tot een overeenstemming gekomen.

Heb je een letselschade advocaat nodig omdat je het slachtoffer bent van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische misser? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en juridische bijstand. Bel naar 010 – 766 1453 of stuur een mail naar info@yyo.nl. We zijn graag jouw belangenbehartiger en staan klaar om je te helpen.